Новини
Інфраструктура

Хмельничани просять зупинити “акустичне насильство” у місті

З рекламою з гучномовців на пішохідній вулиці Проскурівській хмельничани безрезультатно борються вже не перший рік. Черговий етап боротьби – електронна петиція, яку створили вчора. Із необхідних 500 голосів вона за перший день зібрала 70. До кінця збору підписів залишилося ще чимало часу, проте, зважаючи на загальні настрої, необхідна кількість підписантів набереться досить швидко.

У петиції з назвою “Заборона акустичного насилля у вигляді волаючої реклами на Проскурівській” йдеться про те, що пішохідна вулиця Проскурівська, яка для багатьох хмельничан є зоною відпочинку, через аудіорекламу “перетворилася на базар”. Автор звернення, Назар Гудик, зазначає, що під звуки “волаючої реклами” неможливо ні зосередитися, ні відпочити. Тож логічним після заборони акустичного насильства у транспорті вважає заборону його ж на вулицях.

В одній з місцевих спільнот хмельничани прокоментували та додали ще локацій, де, за їх словами, акустична реклама також чинить насильство над психічним здоров’ям.

Мій теж голос порахуйте. Там алея слави, там фото героїв за 8 років війни, а балаган такий, що на привозі в Одесі. Навіть погуляти немає як. Співрозмовника не чути. І на зупинках та в супермаркетах. МАЄ БУТИ ПОШАНА ХЛОПЦЯМ НА АЛЕЇ СЛАВИ У ЦЕНТРІ МІСТА, А НЕ РИНКОВА ПЛОЩА.

Ще на зупинці на залізничному вокзалі, на вул. ШЕВЧЕНКО нехай приберуть це катування. Вдома з ранку до ночі чути ту дебільну рекламу, волає цілий день, вже роками спокою не має. Дійсно акустичні тортури.

Уявіть собі, кожен день одне і теж з динаміка чи то на стометрівці, чи на ринках. Ніби навмисно діють на психіку людини, роблять переляканою, не орієнтованою, пригнічують людську гідність.

Каторга для студентів з медичного

Нарешті !!! Це знущання з людей

А можна ще автомийки біля житлових будинків закрити

Є така штука, називається акустична екологія, передбачає максимальну чистоту звукового простору. Мене завжди дивувало, чому я маю слухати цю рекламу, гуляючи центром міста. Ніде в цивілізованому світі такого немає

Будь-яка реклама – це гроші в бюджет. Тому від цього ніхто не відмовиться, а особливо зараз. І не тільки на Проскурівській!!!! На зупинках міського транспорту по вул.Кам’янецькій. Влітку не можливо вікна відкрити з цим аудіотерором!!!!

На Проскурівській поєднано не поєднане. Аудіо та бордовська реклама разом зі стендами про наших Героїв, які загинули за нашу свободу…

Музику заборонили, бо це зневага до стендів з загиблими героями, а от реклама, яка верещить на всю Проскурівську, – це клас.

Я із Запоріжжя, там такого не чула. А в Хмельницькому по Кам’янецький, Інститутській влітку волало дуже гучно. З 8 ранку до 20,45 вечора. Дуже заважало працювати.

Ну тут палка з двома кінцями. Не буде грошей в бюджеті, не буде коштів на ремонт електромереж. Не буде електромереж, не буде роботи. Протестувати потрібно було до війни, а зараз кожна копійка на щиту.

Та таких петицій вже була купа і ніякої реакції

Чи дослухається влада до прохань хмельничан, якщо петиція набере необхідну кількість голосів, невідомо. Адже розмови про це точаться вже дійсно не перший рік. Але ситуація з місця не рухається. Та й з динаміків лунають, серед іншого, і “новини міста”, які розповідають про діяльність тієї ж влади. Хіба що, можливо, змусять власників радіоточок “скрутити звук”. Здається, це був би найоптимальніший варіант для усіх.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook