Новини
Інфраструктура

«Нам нормально»: хмельничани відреагували на петицію щодо заборони аудіореклами

Кажуть, що це вже шоста чи навіть сьома петиція у Хмельницькому щодо заборони аудіореклами на пішохідній вулиці у центрі міста. Попередні не набрали достатньої кількості голосів, аби звернення хмельничан розглянули та прийняли рішення. Поки до завершення збору підписів залишилося 87 днів, а голосів поки набрано 96 із 500 необхідних, у хмельничан запитали, чи так вже їм заважає реклама на Проскурівській.

Нагадаємо, чергову петицію щодо «заборони акустичного насилля у вигляді волаючої реклами на Проскурівській» днями зареєстрував на платформі електронної демократії Назар Гудик. Чоловік просить прибрати «акустичне насильство» із зони відпочинку, бо «нав’язлива волаюча реклама створює з фактично «рекреаційної зони” базар, де неможливо зосередитись і якісно відпочити».

У соцмережах  хмельничани висловилися здебільшого категорично проти, проте варто вийти на вулицю із камерою та мікрофоном… Хоча, не варто скидати із терезів і фактор відбору коментарів.

Разом з тим, ось що кажуть хмельничани (за версією каналу Перший Подільський) про «акустичне насильство» на Проскурівській:

Зараз ідемо, слухаємо українські пісні. Радіо хай звучить. Новини хай включають, без проблем, ми не проти.

Дуже заважає, насправді. Хороша ініціатива, насправді, я її підтримую максимально, петиція також підписана. Взагалі не тільки на Проскурівській, ще й біля готелю «Поділля», також там постійно реклама.  Я там поруч працюю. Це максимально незручно.

Якщо у нас заборонили тут виступати артистам, то не бачу нічого такого, щоб тут хоч щось грало. Тому що вулиця пішохідна, люди йдуть, люди спокійно можуть послухати якусь інформацію. Там зазвичай є щось від мерії і так далі.

Я виходжу рідко. Вона не заважає.

Якщо реклама – то вона не потрібна. А щось гарне, цікаве, про Хмельницький, якісь цікаві речі, що робиться в Хмельницькому, як далі має бути, це тихо можна десь періодично.

До репрезентативної вибірки тут, звісно, далеко. 3-5 коментарів на чвертьмільйонне місто – то взагалі ні про що. Та й навряд чи хтось перейматиметься насправді тим, аби прибрати аудіорекламу з вулиць міста. Проте  крапля камінь точить. І хоч ті, хто дотичні до аудіореклами на Проскурівській, кажуть, що звук там ну ду-у-уже тихенький, і куди там насправді скручувати ще, проте, судячи з петиції, ще є над чим працювати. Якщо не вимкнути, то зробити бодай трохи тихіше. І всім буде добре.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook