Новини
Суспільство

З Хмельниччини – на фронт: волонтери передали автомобіль для ЗСУ

Дизельний Mersedes ML відправили з Хмельниччини на підтримку українських військових. Також на відправку готують КУНГ, який поїде на Херсонський напрямок.

Автомобіль, який придбали для українських військових добродії з Франківщини, у Сатанові відремонтували, пофарбували та 11 листопада передали військовим.

Автомобіль придбали благодійники у Чехії. Спільними зусиллями нам вдалося його відремонтувати, і вже скоро машина допомагатиме воїнам виконувати поставлені перед ними бойові завдання, розповів виданню Городок.City військовий капелан отець Ігор Топоровський.

Це не перший автомобіль, який священник, разом зі своїми парафіянами та небайдужими мешканцями Сатанівської громади й друзями з-за кордону, передає на потреби Збройних Сил України. Загалом їх вже передали понад десяток.

Це не перший автомобіль, який священник передає на потреби Збройних Сил України

Ще один великий проєкт, над яким працює наразі отець Ігор, облаштування КУНГу (кузова, оснащеного специфічними технічними пристроями та спальними місцями, що дасть можливість перетворити його на тимчасове місце проживання. По готовності він поїде на Херсонщину.

Ще один великий проєкт, над яким працюють у Сатанова, – облаштування КУНГу для Херсонщини

Я допоміг хлопцям знайти ГАЗ-66. Його власник подарував буду на КУНГ. У ній хочуть встановити душову кабіну та плитку, на якій можна буде готувати їжу. Ще там буде облаштоване місце для відпочинку військових, – зазначив священник.

За словами Юрія Гуменка, керівника БФ «Ковчег України», який долучився до підготовки автомобіля, він обійшовся у 120 тисяч гривень.

Радимо почитати: Доброволець з Британії доставив у Хмельницький автомобіль для ЗСУ

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook