Новини
Інфраструктура

Аварійних відключень для Хмельниччини на сьогодні не планували

За інформацією Укренерго, оприлюдненою учора, на суботу, 19 листопада, для регіонів не планували аварійних відключень. Мешканці Хмельниччини мають орієнтувати на поширені обленерго графіки погодинних відключень, які протягом цього тижня зазнали змін.

Найскладніша ситуація з електропостачанням наразі у Нетішині. Якщо в інших містах графіки більш-менш вдалося вирівняти та стабілізувати, то у місті енергетиків, який повністю залежний від електроенергії, з нею суттєві проблеми. Протягом учорашнього дня ситуація в Нетішині змінювалася щогодини: відключення “2 на 2” – повне знеструмлення міста – відключення “2 на 6″…

Є скарги на відсутність електроенергії і в інших містах області, проте не так масштабно. Хоча для людей, які майже постійно сидять без світла, а дехто й без тепла по кілька діб, ситуація, зважаючи на погоду, дійсно критична.

На сьогодні, 19 листопада, у всіх регіонах України за інформацією “Укренерго” з 8 ранку і до опівночі попередньо очікують лише планових відключень, додаткових аварійних не прогнозується.

Хоча, звісно, все залежатиме від людей та їхнього розуміння, що не варто вмикати всі електроприлади одразу, електрочайник можна раз закип’ятити і добре вкутати (він триматиме воду в стані окропу протягом декількох годин), а речі випрати можна і руками. Або ж – вкотре сидіти без світла незаплановано. Вибір є завжди.

ОНОВЛЕНО: Як повідомили у Хмельницькобленерго, відповідно до розпорядження НЕК «Укренерго» на Хмельниччині застосовується Графік погодинних відключень, орієнтовно з 08:00 до 24:00. Відключення відбуватимуться по одній черзі, зверніть увагу на Порядок застосування черг. https://hoe.com.ua/page/informatsija-vidkljuchennja

Варто розуміти, що інколи можуть бути незначні відхилення годин застосування черг (15-20 хвилин). Цей час потрібен оперативному персоналу для здійснення перемикань,попередили в енергетиків.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook