Новини
Інфраструктура

Хмельничани скаржаться на низьку напругу в мережі після включення світла

Попри те, що в ДТЕК “Укренерго” не вносили ніяких змін у план відключень електроенергії на сьогодні, “Хмельницькобленерго” свої зміни внесло. В середині дня графік відключень раптово змінили, зсунувши всі черги. Натомість хмельничани, навіть після довшого очікування відновлення електропостачання, не можуть ним скористатися, оскільки напруга в мережі недостатня навіть для того, щоб світили лампочки.

Все дуже погано. Світло дали, але я його не можу ввімкнути – напруга 167. Так і “летять” електроприлади. У квартирі просто якась світломузика – все блимає, – розповіла наша читачка, яка замість обіцяних 4 годин (плюс-мінус 15-20 хвилин) чекала світла понад 5 годин.

Та показала, як “стрибає” напруга у неї в квартирі.

Там, де цифр немає, означає, що напруга менша, ніж 167, – додала жінка.

За її словами, подібна ситуація спостерігається у багатьох будинках Південно-Західного мікрорайону.

Аби з’ясувати, чому така напруга, ми зателефонували на кол-центр “Хмельницькобленерго”. Там запевнили, що напруга у мережу подається достатня, а те, що її не вистачає у квартирі, може свідчити про те, що багато споживачів одночасно ввімкнули багато електроприладів (чого не рекомендують робити, особливо коли в будинку – електроплити та опалення від електрики) або ж є проблеми в щитку – або внутрішньоквартирному, або ж загальному (таке може бути у старих хрущовках, де електропроводка не мінялася дуже давно).

Та порадили викликати аварійну бригаду.

Якщо хтось з хмельничан також має проблеми з напругою у квартирі після відновлення електропостачання (що не дивно, зважаючи на те, що воно постійно працює в режимі “ввімкнути – вимкнути”), ділимося телефонами:

  • 0382-76-30-86
  • 067-383-25-95

Крім того, невідомо з якої причини в другій половині дня, коли частина хмельничан вже думали, що “відстрілялися”, у Хмельницькобленерго” перекроїли графік відключень, зсунувши його початок на 7 ранку (хоч в Укренерго давали початок відключень з 8 ранку) та продовжили його на добу – до 7 ранку завтрашнього дня. Швидше за все, надвечір Укренерго доводитиме нові плани на завтра, тож і цей графік швидше за все зміниться. А хмельничани, які вже думали, що відбули свою чергу відключення, отримали неприємний сюрприз, оскільки ті, хто в II черзі, на кінець доби знову залишаться без світла.

Новий графік на сьогодні такий:

Про зміни щодо графіків можна дізнатися на сторінці у ФБ “Хмельницькобленерго” або ж на офіційній сторінці товариства.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook