Новини
Бізнес

Ввезення нафтопродуктів на Хмельниччину зросло вчетверо

Імпорт товарів на Поділля зріс за три квартали на 10,9% у порівнянні з січнем-вереснем минулого року до 490,3 мільйона доларів. Три останніх місяці (після значного просідання в першому півріччі) ввезення продукції поступово збільшується.

На показники імпорту суттєво вплинуло стрімке – до чверті від загального обсягу ввезення – зростання закупівлі подільським бізнесом мінеральних продуктів: придбано на 125,1 мільйона.

Зазначимо, що коли йде мова про мінеральні продукти, передусім маються на увазі палива мінеральні; нафта та продукти її перегонки. Палива за кордоном придбано на суму 120,3 мільйона при зростанні в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 314,6% – у понад чотири рази. Частка палива в імпорті сягнула рекордних 24,5%.

Між тим, закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них впала на одну п’яту. Імпортовано пластмас на 19,3% менше, загалом на суму 63,6 мільйона. Частка цієї групи імпорту знизилася до тринадцяти відсотків.

Варто зазначити, що за окремими групами, які становлять суттєву частку в імпорті Поділля, падіння ще більш відчутне. Скажімо, поставка машин, обладнання та механізмів; електротехнічного обладнання зменшилася майже на третину – на 30,8% до 75 мільйонів, що склало 15,3% від загального обсягу.

Область також на одну п’яту скоротила ввезення текстильних матеріалів та текстильних виробів. За дев’ять місяців падіння становило 20,1% до 23,5 мільйона. Відповідно частка текстилю в загальних показниках склала лише 4,8%.

Продуктів рослинного походження закуплено на 28,8 мільйона; зростання на 58,8%. Їхня частка становила 5,9% від загального обсягу імпорту, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook