Новини
Кримінал

У Хмельницькому засудили одного із винуватців ДТП, внаслідок якої загинула дитина

Покарання виніс водієві мотоцикла Хмельницький міськрайонний суд. Сторона захисту подала апеляцію. Проте апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін. Вирок уже набрав законної сили.

Дорожньо-транспортна пригода, в якій загинула 11-річна Софія Чорнобай, сталася у Хмельницькому 19 жовтня 2019 року. На перехресті Старокостянтинівського шосе та вулиці Водопровідної зіткнулися автомобіль «Mercedes», за кермом якого був громадянин Туреччини, і мотоцикл «BMW».

У результаті зіткнення мотоцикл відкинуло на тротуар і він смертельно травмував дитину, яка чекала, доки для пішоходів загориться зелене світло, щоб перейти дорогу.

Слідчі встановили, що обидва водії їхали з порушеннями правил дорожнього руху, що призвело до ДТП. Мотоцикліста затримали одразу, громадянин Туреччини, який був за кермом Mercedes, втік з країни, тривалий час переховувався та був оголошений у міжнародний розшук.

Наприкінці минулого року хмельницькі поліцейські за допомогою колег з Болгарії затримали підозрюваного. Чоловіка доправили в Хмельницький, де взяли під варту.

Водій мотоцикла, за рішенням Хмельницького апеляційного суду, отримав 6 років позбавлення волі. Матеріали кримінального провадження щодо іншого винуватця ДТП вже теж розглядаються у суді, повідомили у поліції Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook