Новини
Інфраструктура

Тролейбуси у Хмельницькому випускають на маршрути та аварійно зупиняють

Поки енергетики намагаються стабілізувати енергопостачання на території Хмельниччини, в обласному центрі намагаються нормалізувати транспортне сполучення. Зокрема, виводять на маршрути тролейбуси, які, щоправда, регулярно застрягають на дорозі через аварійні відключення світла.

Добре, якщо тролейбус “застрягає” десь там, де він не дуже заважає руху. Як от на вулиці Соборній тролейбус “припаркувався” біля зупинки ще у вихідні, під час планового відключення світла. І досі там залишається. А якщо, до прикладу, транспорт при знеструмленні мережі зупиниться посеред перехрестя, учасникам дорожнього руху буде непереливки.

Вчора з 75 тролейбусів на маршрути випустили лише 45. І то зранку. В обід їхню кількість зменшують. У владі сподіваються, що за кілька днів енергосистему таки вдасться стабілізувати настільки, що тролейбусний рух відновиться в повному обсязі. Щоправда, після вчорашнього раптового знеструмлення міста через аварію на кількох лініях електропередач, в результаті якої частина Хмельницького на тривалий час залишилася без світла, невідомо, коли цього чекати.

У владі кажуть, зважаючи на ситуацію, у місті переплановують маршрути, додають автобуси та ті транспортні засоби, які використовують бензин та дизель, зокрема, на Південно-Західний мікрорайон, де найбільші проблеми з тролейбусами через те, що ситуація з електропостачанням в цій частині міста найкритичніша.

Сьогодні ж спроба випустити тролейбуси на маршрути закінчилася їх раптовою зупинкою в деяких частинах міста.

У зв’язку з аварійним відключенням електроенергії у мікрорайонах Озерна, Гречани та центрі міста станом з 8:00 рух тролейбусів неможливий, повідомили в “Електротрансі”.

Читайте також: Через ожеледицю хмельницький перевізник може змінити маршрут свого автобуса

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook