Новини
Екологія

На свята на Хмельниччині виростили 37 тисяч новорічних дерев

Попри те, що чимало українців вважають, що в умовах війни – не до святкувань, лісівники роблять усе можливе, аби в домівках на новорічно-різдвяні свята кожен охочий міг влаштувати собі бодай мінімально святкову атмосферу. Адже занурити українців у депресію та відібрати у них свято та радість – це те, чого добивається ворог і чого йому не можна дозволити зробити.

Від масштабних святкувань на Новий Рік та Різдво в українських містах цього року відмовилися. Головні великі новорічні ялинки будуть не скрізь. Компенсувати їх відсутність українці, в тому числі мешканці Хмельниччини, можуть маленькими деревцями, які встановлять у своїх домівках на звичних місцях.

Аби забезпечити святковий настрій, лісівники Хмельниччини виростили для передноворічної ялинкової кампанії 37 тисяч хвойних деревець різних видів, форм та розмірів. Розпочати їх реалізацію планують після 10 грудня.

Продаватимуть головні атрибути свята на територіях офісів лісгоспів, лісництв та на ярмарках. Згодом детально проінформуємо про всі локації, – повідомляють у лісівників.

Наразі за інформацією Хмельницького обласного Управління лісового та мисливського господарства на ринок готові поставити деревця розміром від 0,7 метра до 2 метрів і вище.

Щодо цін, то вони поки що невідомі. Лісівники їх формують. Дізнатися ціни можна буде згодом через Фейсбук сторінці та в каналі Telegram.

Нагадаємо, у Хмельницькому в попередні роки ялинкові ярмарки розгортали на понад півтора десятка локаціях. Переконатися у легальності новорічно-різдвяного дерева можна за допомогою чіпу, який має бути на кожному дереві і з якого можна дізнатися про походження ялинки або сосни. З “ялинковими браконьєрами” боротимуться правоохоронці. А по завершенні свят деревця можна буде віддати на перероблення – вони стануть паливом для комунальних котелень. Цієї зими це буде, як ніколи, актуально.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook