Новини
Здоров’я

У хмельницькому травмпункті почали приймати перших «зимових» травмованих

Один необережний крок може коштувати кількаденного лікарняного. В кращому випадку. В гіршому – лікуватися доведеться кілька місяців. Це – про травми, отримані в результаті падіння на слизьких дорогах та тротуарах. Яка ситуація в Хмельницькому з травмованими внаслідок ожеледиці – розповіли у травмпункті Хмельницької міської лікарні.

Наразі погода не тішить нікого. Ні енергетиків, які змушені ліквідовувати наслідки ворожих обстрілів енергетичної інфраструктури під крижаним дощем. Ні людей, які просто йдуть у своїх справах слизькими непочищеними тротуарами.

У міському травмпункті Хмельницької міської лікарні кажуть – цього року значного збільшення кількості постраждалих не спостерігають. Чи то люди більше сидять вдома, чи то пересуваються обережніше, чи то комунальники працюють краще. Адже сніг, потім дощ вкупі з легким мінусом перетворюють навіть почищені тротуари (а такі вони далеко не скрізь) на небезпечно слизьке «скло».

За словами завідувача травмпункту Руслана Колєснікова, в середньому в день приймають пів сотні травмованих. Збільшився лише вуличний травматизм. Днями з «вуличними» травмами по допомогу до лікарів звернулися 26 осіб.

Травмовані звертаються до лікарів через різні ситуації. Дехто досить часто відвідує травматологів, для когось такий досвід – перший. Медики кажуть: кількість переломі суттєво не зросла. Таких випадків за добу – близько півтора десятка, йдеться у сюжеті каналу Перший Подільський.

Нагадаємо, за слизькі тротуари у Хмельницькому штрафують.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook