Новини
Інфраструктура

Хмельниччина – серед регіонів з найскладнішою ситуацією з електропостачанням

Про складнощі з відновленням електропостачання у 15 областях та столиці вчора увечері розповів Президент України. Додатково проінформував в про ситуацію в області начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Як розповів Володимир Зеленський, роботи з відновлення електро-, водо- та теплопостачання, а також зв’язку в Україні тривали вчора протягом усього дня. Найскладнішою станом на вечір у 15 областях залишалася ситуація з водопостачанням та електроенергією. Хмельницька область – серед тих регіонів, де на кінець доби ситуація з відновленням електрики – одна з найважчих.

Прокоментував ситуацію в регіоні у своїх вечірніх зверненнях до громади (станом на 17.00 та 00.30) і начальник Хмельницької ОВА.

Під час масового відключення електроенергії, про яке попереджали вранці 24 листопада, без електропостачання залишилися:

  • 1171 населений пункт Хмельниччини.
  • 469 тисяч споживачів, що становило близько 80 відсотків

Один з енергоблоків ХАЕС, відключений раніше, увечері вже був під’єднаний до мережі та виведений на потужність 500 МВт.

Станом на кінець доби ситуація на Хмельниччині з електропостачанням все ще залишалася складною. Область отримала лише 35% потужності електрики від необхідної. Це дало можливість заживити всю критичну інфраструктуру, а от людям доведеться ще чекати, поки їм повернуть електроенергію в помешкання. В області без електропостачання вночі залишалося 437 тисяч споживачів. Кількість населених пунктів без електрики – 1060. Повністю знеструмленими залишалися місто Ізяслав та смт Білогір’я. Їх, за словами Сергія Гамалія, сподівалися підключити до ранку.

Також через проблеми з електропостачанням можливості підключити виробництва до мережі не буде і сьогодні.

Щодо відключень споживачів, то ні в Укренерго, ні в Хмельницькобленерго станом на кінець доби не повідомляли про те, як вони відбуватимуться. За інформацією Укренерго на 19:00 потреби споживання в країні були забезпечені лише наполовину.

Працює значна частина ТЕС та ГЕС, атомні станції набирають потужність,зазначили в Національній енергетичній компанії.

Підсумовуючи, мешканцям Хмельниччини сьогодні варто знову бути готовими до погодинних, аварійних та спеціальних відключень, за першої можливості підзаряджати гаджети, гріти воду, наповнювати нею грілки, а окропом та гарячою їжею – термоси (мешканцям будинків з електроплитами) і вірити та підтримувати ЗСУ.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook