Новини
Суспільство

Ветеран з Хмельницького переміг у конкурсі та отримав гроші на виробництво меду

Ветеран-переселенець Артур Красовський – один із переможців конкурсу фінансування бізнесу #ВАРТО від Українського ветеранського фонду Мінветеранів. Завдяки отриманим після перемоги у конкурсі коштам в розмірі 1 мільйон, чоловік, який переїхав з-під Маріуполя до Хмельницького, розвиватиме виробництво натурального екологічно чистого меду і корисних бджолопродуктів “Азовські бджілки”. Також займатиметься розведенням бджіл “української степової” та “карпатської” порід. 

Бджільництвом почав займатися 5 років тому. Це було хобі після того, як звільнився зі служби. З 2012 року працював у поліції, розслідував економічні злочини. З початком російського вторгнення у 2014 році був залучений до оборони на лінії розмежування поблизу Маріуполя, – розповідає Артур Красовський.

Після звільнення зі служби чоловік вирішив перетворити бджільництво з хобі на джерело доходу. Жив у Мелекіне, це поблизу Маріуполя. Там тримав пасіку. З початком повномасштабної війни йому довелося залишити дім та переїхати до Хмельницького.

Їхати довелося через десятки блокпостів, сірими обхідними шляхами. Тому ні бджіл, ні іншого свого майна забрати не міг. Усе, що лишилися на тимчасово окупованій території — знищено. У мене було відкрите підприємництво. Думав займатися бджільництвом, але з грошима було складно. Побачив в інтернеті, що Український ветеранський фонд фінансує розвиток ветеранського бізнесу. Подав заявку — і виграв, хоча навіть не очікував. Був приємно вражений, – розповідає ветеран.

За словами захисника, у планах: виробництво меду, фасування його в стіки, приготування солодощів. А ще надаватимуть послуги з апітерапії. Це спеціальні будиночки, які стоять на вуликах й там відпочивають люди. 20 хв відпочинку в “бджолиному будиночку” заміняє повноцінний сон.

До роботи на пасіці та підприємстві залучатимуться 6 осіб: помічники-пасічники, фасувальники, фахівець з маркетингу. А з весни розширятимуть пасіку до 500-600 вуликів.

А щоб отримати кошти на ветеранський бізнес, переходьте за посиланням і читайте умови:
 #ВАРТО – https://veteranfund.com.ua/contests/varto_2-0/
 20 тисяч – https://veteranfund.com.ua/projects/20000-2/

За матеріалами Українського ветеранського фонду

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook