Новини
Інфраструктура

Графік відключень електроенергії для Хмельниччини залишається незмінним (ОНОВЛЕНО)

Станом на вечір вчорашнього дня, 25 листопада, у НЕК “Укренерго” та в “Хмельницькобленерго” не повідомляли про зміни у застосуванні графіків відключень електроенергії на сьогодні, 26 листопада. Відтак для мешканців Хмельниччини актуальними залишаються графіки погодинних відключень, які застосовуються одночасно за двома чергами.

Найважчий (поки що) для мешканців Хмельниччини день цього тижня припав на четвер, 24 листопада. Тоді, нагадаємо, було застосовано одразу три графіки відключення електроенергії: погодинні, аварійні та спеціальні.

Наразі ситуація в області з електропостачанням частково стабілізувалася. За виключенням міст Славута та Нетішин, ситуація в яких з електропостачанням – критична.

Ситуацію з електропостачанням у Славуті станом на вчора прокоментував директор Славутського РЕМ АТ «Хмельницькобленерго» Олександр Гетьман:

О 8:00 суміжний оператор розподілу знову зменшив ліміт потужності для Славути. Відтак включення електроенергії відбуватиметься рідше і на коротший термін. Аби знову не було нарікань, що в когось горить світло у будинку довше, звертаю увагу споживачів на наступне: в ті будинки, мережі яких приєднані до котелень, електроживлення буде подаватися на триваліший термін. Ми змушені почергово запускати котельні, щоб уникнути розмерзання системи теплопостачання. Натомість наразі вдалося забезпечити стабільну роботу трьох найбільших котелень міста.

Щодо Нетішина, то в місті енергетиків ситуація вже який день поспіль “стабільна“.

Станом на 22.00 годину 25 листопада на території Нетішинської міської ТГ житловий фонд продовжує перебувати в аварійному режимі відключення електроенергії.

Можливості поставити питання або прокоментувати ситуацію мешканці обидвох міст не мають. Схоже, наслідуючи приклад АТ “Хмельницькобленерго”, яке вже давно обмежило перелік осіб, які можуть залишати коментарі під його дописами…

…те саме зробили у Славуті…

…та Нетішині.

Також учора на півночі області було аварійно знеструмлено частину споживачів – через технологічні порушення в електромережах, спричинені погіршенням погодних умов.

Про ситуацію з електропостачанням в області станом на вечір вчорашнього дня начальник Хмельницької ОВА повідомив таке:

Згідно з графіками відключено електроенергію у 793 населених пунктах області. Без електропостачання залишилось 254 тисячі споживачів. З технічних причин знеструмлено 84 населених пункти області, без електропостачання 9169 споживачів. Блок #2 ВП ХАЕС під’єднано до Єдиної енергосистеми України.

ОНОВЛЕНО: Вранці сьогодні, 26 листопада, в Хмельницькобленерго повідомили про зміни у застосуванні графіків, піднісши сюрприз частині мешканців області.

НЕК «Укренерго», на ранок 26 листопада, довело більшу величину потужності для Хмельниччини. Пріоритетним є заживлення об’єктів критичної інфраструктури, решта потужності розподіляється між споживачами. Графік погодинних відключень застосовуватиметься цілодобово, але вже не по дві черги одночасно, а по одній.

Знайти свою вулицю та дізнатися, до якої черги вона належить, можна за посиланням. Разом з тим, аварійні відключення на території області також можливі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook