Новини
Кримінал

Чиновника, який торгував даними “мертвих душ”, судитимуть на Хмельниччині

Працівник міграційної служби Хмельниччини, який видавав іноземцям, зокрема, й росіянам, українські паспорти нового зразка з внесеними в них даними померлих осіб, постане перед судом. Злочинну схему, організовану ним, правоохоронці виявили та заблокували рік тому. Наразі встановлюють інших осіб, які могли бути причетні до аналогічних злочинів, в межах окремих кримінальних проваджень.

Як повідомили у пресслужбі ДБР, організована чиновником міграційної служби злочинна схема діяла впродовж 2020-2021 років. Протягом цього часу посадовець вносив в Єдину систему управління міграційними процесами фото іноземних громадян та дані українців, які померли. Як повідомляли раніше у ДБР, за один такий документ правили 5 тисяч доларів. Отримавши українські ID-картки з даними “мертвих душ”, нові власники подавали їх на оформлення закордонних паспортів.

Про підозру посадовцю-міграційнику повідомили в середині липня цього року. Чиновника звинувачують у службовому підробленні. Йому загрожує до 3 років обмеження волі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook