Новини
Інфраструктура

Хмельничани просять прибрати болото з головного майдану міста (ФОТО)

Десятки років у Хмельницькому триває такий собі умовний двобій між хмельничанами-пішоходами та хмельничанами-комунальниками. Одні хочуть ходити короткими шляхами так, як їм зручно, інші після численних натяків не розуміють (або роблять вигляд, що не розуміють), що від них хочуть.

Вкотре питання “народної стежини” на майдані Незалежності у Хмельницькому підняли хмельничани, яким, по-перше, не подобається ходити по багнюці, до-друге, не подобається, що ця багнюка розноситься по майдану.

Напевно, хмельничани-старожили вже здогадалися, що йдеться про стежку, яку з року в рік торують пішоходи навпростець через газон, який не кожен хоче обходити, роблячи гак у кількадесят метрів та кроків. І якщо влітку він просто вибитий ногами пішоходів до голої землі, то в осінньо-зимовий період під впливом опадів стежка перетворюється на болото.

Фото проторованої стежки виклали на сторінці Департаменту інфраструктури міста Хмельницького.

Звісно, з коментарем:

Можливо й не на часі, але ця багнюка на центральному майдані краю не потребує багато коштів на впорядкування зручного проходу пішоходів. І не треба чекати реконструкцію Майдану Незалежності.

У комунальників з відповіддю не забарилися, зазначивши що “на майдані достатньо впорядковані проходи для пішоходів”.

І теж виклали фото на підтвердження своїх слів.

Дискусія розгорнулася жвава:

А я згодна з автором, якось нелогічно змушувати пішоходів робити крюки тільки для того, щоб воно прикольно виглядало з дрону))

а мені сюди ще треба прокласти доріжку, не логічно що я мушу кожен обід обходити

Заради вас одної не доцільно класти доріжку тай ви і так обходите, а от судячи з протоптаного газону ,там досить жвавий рух і обходити ніхто не збирається. Тут три варіанта: 1 протоптаний газон, 2 покласти прохід з плитки, 3 поставити регулювальника, який буде соромити і скеровувати людей на обхід.)

Далі хмельничани трохи поговорили про свиней і про людей (як завжди), і на завершення (поки що) дискусії комунальникам вкотре нагадали, що їхня робота, так само як робота влади: дбати про те, щоб людям було зручно:

Люди будуть завжди ходити так, як їм зручно. Задача влади — виявити ці народні тропи і зробити їх комфортними. Тим більше, що колись там був тротуар, але його знищили під парковку. Але, якщо міську владу влаштовує ця ганьба на центральній площі, я не заперечую.

Отож, прибрати болото з майдану та не змушувати людей його місити досить просто: достатньо зробити вже нарешті на цьому газоні стежку. І закрити питання.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook