Новини
Інфраструктура

Хмельниччину аварійно знеструмлюватимуть одразу за трьома чергами

Другий день поспіль мешканці Хмельницької області живуть в режимі аварійних відключень електропостачання і з непрацюючими графіками погодинних знеструмлень. Як повідомили у “Хмельницькобленерго”, все через зменшення величини потужності, доведеної для області.

На ранок 29 листопада обсяг споживання для Хмельниччини в “Укренерго” визначили на рівні 57% від того, що область споживала до масованих ворожих атак. Отож приблизно частина споживачів мають всі шанси сьогодні знову провести по 8 годин і більше поспіль без світла, як це було вчора. Особливо дістанеться мешканцям будинків, які залежні від електрики (опалення, плити), адже їх, судячи з досвіду, відключають в першу чергу. Хоча теоретично такі будинки мали би мати пріоритетне право на заживлення, оскільки це питання не лише комфорту, а виживання.

Як зазначили в “Хмельницькобленерго”, графік погодинних відключень на сьогодні не діє, оскільки періодично доводиться знеструмлювати споживачів за трьома чергами одночасно. Коли і як надовго зникатиме електрика в домівках подолян – невідомо.

Тих, у кого електропостачання є, в обленерго просять використовувати його ощадливо.

Також про енергетичні “перспективи” на сьогодні для частини мешканців області розповів начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

З технічних причини наразі може бути відключена одна з магістральних електропідстанцій в області. Протягом 2-3 годин повністю будуть знеструмлені Славутська, Старокостянтинівська, СКрасилівська, Старосинявська та частково Шепетівська і Полонська громади.

Як повідомили в Укренерго, станом на 11:00 29 листопада виробники електроенергії забезпечують 70% споживання електроенергії в Україні. Дефіцит потужності складає 30%.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook