Новини
Суспільство

Майже дві сотні мешканців Херсона вже евакуювалися на Хмельниччину (ФОТО)

Загалом майже дві сотні мешканців деокупованого, але не придатного взимку для життя через руйнування ворогом інфраструктури Херсону вже переїхали на Хмельниччину, аби пережити холодну пору року в більш комфортних умовах. Перший потяг з евакуйованими прибув до Хмельницького два дні тому.

Як уточнили в Мінреінтеграції, тоді на Хмельниччину, яка є пріоритетною для переселення, прибули 100 мешканців міста-героя, який протистояв ворожій окупації з перших днів повномасштабного вторгнення. Серед тих, хто евакуювався в числі перших, зокрема, 26 дітей, 7 лежачих хворих та 6 маломобільних людей.

Як повідомив заступник начальника Хмельницької ОВА Володимир Юр’єв, всього на Хмельниччину вже прибуло 196 мешканців Херсону. Тут їх розселяють у навчальні заклади, гуртожитки та будинки у селах. Пріоритетною Хмельниччина, за словами начальника Херсонської ОВА Ярослава Янушевича, є зокрема тому, що житло для евакуйованих надається безкоштовно. Також їх забезпечують продуктовими наборами.

Потяги з Херсона до Хмельницького вирушають щодня о 18.00. Також херсонці можуть евакуюватися автобусами до Одеси, Миколаєва та Кривого Рогу, а вже звідти потягами їх відвозитимуть у безпечніші регіони України.

Як зустрічають мешканців Херсону у Хмельницькому, показали надзвичайники:

Зустріли, надали психологічну допомогу та скоординували з волонтерами – усе це робота рятувальників, яка була проведена на залізничному вокзалі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook