Новини
Суспільство

Ще одну партію буржуйок виготовили для військових на Хмельниччині

Винахідливі українці вже давно навчилися робити потрібні військовим речі буквально з усього, що трапляється їм на очі. Пічки-буржуйки – не виключення. Поки десь їх виготовляють фабричним способом, подоляни підтримують фронт, виготовляючи джерела тепла з того, що під руками. Зокрема, з використаних газових балонів. І не тільки з них.

Нагадаємо, буржуйки наразі виготовляють у різних громадах області. Використовувати для цього ємності для газу, які вже не придатні для використання, почали волонтери об’єднання “Захист”, що у Хмельницькому. Згодом підтягнулися і райони.

Скільки таких саморобних буржуйок вже відправили на фронт, важко порахувати. Лік йде на сотні, напевно. Ще про близько 200 буржуйок, виготовлених у громадах області, розповів начальник Хмельницької РВА Анатолій Катеренчук.

Частина з них, вже передана у зону бойових дій та зігріває наших хлопців у польових умовах і бліндажах. Дякую кожному, хто відгукнувся на наше прохання. Сьогодні ми маємо згуртуватись та максимально підтримати тих, хто крок за кроком виборює нашу Перемогу! – написав посадовець.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook