Новини
Культура

У Хмельницькому театрали готуються влаштувати “новорічне диво” дітям на свята

Повірити у новорічне диво: Хмельницький академічний обласний театр ляльок готується до зимових дійств. Другий рік поспіль тут облаштовують гостину Святого Миколая, а також презентують дві нові вистави.

Попри війну, театрали не відмовилися від ідеї подарувати святковий новорічний настрій малим хмельничанам. Однією зі святкових локацій стане гостина Святого Миколая. Минулого року її відвідало понад 12 тисяч дітей. Щоправда, тепер до чудотворця запрошуватимуть з 6 грудня.

Робимо все, щоб тут була казкова атмосфера, атмосфера новорічного дива. Навпаки, саме зараз ми маємо їм дарувати ще більше цих казкових емоцій, тому що наші маленькі українці за останні 9 місяців забагато побачили того, чого бачити були не повинні, – розповідає завідувачка літературної частини театру ляльок Вікторія Земба.

На новорічну тематику дітям презентуватимуть дві постановки: виставу “Маленький принц” та інтермедію “Грінч – викрадач Різдва”. Для реалізації останньої театр раніше збирав годинники. Зараз займаються пошиттям костюмів, ляльок та оформленням декорацій.

Нові інтерактивні дійства – робота режисера з Одеси Юрія Чайки. Постановник запевняє: подібної вистави в Україні ще не було.

Побачити вистави маленькі глядачі зможуть вже з 17 грудня.

Детальніше у сюжеті каналу Перший Подільський.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook