Новини
Інфраструктура

В три черги аварійно відключатимуть сьогодні світло на Хмельниччині

Відповідно до доведених Укренерго потужностей сьогодні, 30 листопада, Хмельницька область зможе закрити ті самі 57% потреб в енергозабезпеченні, що й у попередні дні. В енергетиків попередили, що знеструмлення споживачів може відбуватися одночасно в три, і навіть в чотири черги.

Графік погодинних відключень наразі для Хмельниччини, як і напередодні, не діє, повідомили у Хмельницькобленерго. Тож до зникнення електропостачання потрібно бути готовими в будь-який момент. В пріоритеті, як і раніше, об’єкти критичної інфраструктури. Решта потужностей буде розподілятися між споживачами.

Щодо справедливості відключень для всіх споживачів бодай якось рівномірно вчора висловився Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Уряду. Зокрема, він сказав, що попри дефіцит в енергосистемі та пріоритетність підключення критичної інфраструктури, доведені до кожної області ліміти є достатніми для того, аби рівномірно розподіляти навантаження вимушених відключень між усіма споживачами. Також він закликав владу на місцях пояснити людям, чому частина будинків не відключають ніколи, з яких причин і з якими об’єктами інфраструктури вони пов’язані.

Чи дослухається місцева влада до рекомендацій Прем’єр-міністра України – дізнаємося згодом.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook