Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому починають прибирати самовільну рекламу з вулиць міста

Понад два десятки рекламних вивісок на стінах будівель та парканах із середмістя Хмельницького невдовзі зникнуть. Більшість з них встановлена самовільно і порушує правила розміщення зовнішньої реклами.

Рішення про демонтаж ухвалили на засіданні виконкому 18 листопада. Найближчим часом ці роботи проведе комунальне підприємство «Хмельницькбудзамовник».

В 2018 році в місті був затверджений новий порядок розміщення зовнішньої реклами. Згідно з цими правилами власники демонтованих рекламних конструкцій можуть узаконити їх встановлення. Основними порушеннями є такі:

Неможливо в такому форматі розміщувати в хаотичному порядку на будівлях рекламу. Завішувати, заклеювати повністю вікна, отвори і закривати повністю фасади будівель, – пояснює в.о. начальника управління архітектури та містобудування Максим Дружинін.

Управління планує повністю очистити Хмельницький і від бігбордів розміром 3 на 6 метрів.

Це дуже великий формат, який, на мою думку, є зайвий в місті і він нагалуджує великий інформаційний тиск і шум, який не потрібен в центральній частині і взагалі в місті, – каже очільник управління.

Тому у місті зменшуватимуть формат вуличної реклами, звичні бігборди мінятимуть на LED-екрани або переводитимуть її на скрольний формат розміром 3 на 2 метри, з підсвіткою, та, за словами Максима Дружиніна, більш гарні та естетичні.

Раніше в Хмельницькій міській раді, відповідно до законодавства, ухвалили рішення про демонтаж реклами на електроопорах. Також через незручності для пішоходів та комунальників заборонили вуличні штендери, йдеться в сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook