Новини
Бізнес

Близько півтори сотні підприємств переїхали на Хмельниччину від початку війни

Релоковані на Хмельниччину підприємства не лише зберегли вітчизняне виробництво в умовах війни, а й створили на теренах області близько трьох сотень робочих місць.

Це харчова промисловість, виготовлення виробів з металу, будівельні підприємства, сервісні підприємства, легка промисловість. Загалом до нас переїхали на сьогодні за урядовою програмою, яка розпочала свою діяльність з березня поточного року, 60 підприємств, – розповідає перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Урядовий проєкт надає можливість підприємствам безоплатного транспортування виробничих потужностей та майна у тилові області. Проте чимало бізнесу своїми силами перебралися в безпечні регіони.

За даними Хмельницької обласної військової адміністрації ще щонайменше 60 підприємств переїхали, так би мовити, власним ходом.

Коли ми збирали пропозиції від наших громад, від власників бізнесу, від населення щодо наявних вільних площ, приміщень, земельних ділянок, здачі в оренду, куди б релокований бізнес міг перенести свої потужності і розпочати свою діяльність. Орієнтовно близько 500 таких заявок з області ми отримали, – додає посадовець.

Йдеться про складські приміщення, виробничі, земельні ділянки, різні будівлі за площею і призначенням, які можна відновити. Окремі релоковані підприємства перереєструвалися, інші створили філії або ж поки сплачують податки за місцем постійного перебування, даючи можливість фінансової підтримки рідним областям, які відбудовуються.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook