Новини
Інфраструктура

Підвал будинку у Хмельницькому тоне у нечистотах

Іноді складається враження, що деякі мешканці Хмельницького лише вчора спустилися з гір або вибралися з печер і взагалі не розуміють, як правильно користуватися каналізацією. Принаймні, як стверджують в одній з управляючих муніципальних компаній, мешканцям багатоповерхівки вдається запихати в унітази речі, які в принципі не можуть туди бути запхані. Результат – забита каналізація, повний підвал нечистот та головний біль як для мешканців будинку, так і для комунальників.

На залитий нечистотами підвал поскаржилися мешканці 4 під’їзду будинку номер 67 на проспекті Миру.

Підвал повністю залито нечистотами, жахливий сморід, все цвіте і гниє і продовжує текти. Таке явище трапляється досить часто в цьому підвалі, він практично не висихає. Будь ласка, допоможіть усунути причини, – попросила днями про допомогу у Департаменту інфраструктури міста Хмельницького мешканка цього будинку.

Про проблеми з каналізацією у розбомбленому Маріуполі розповів радник міського голови Петро Андрющенко. Там через активне знесення орками зруйнованих будинків фекалії, яким немає іншого виходу, течуть вулицями. Але це – місто, що активно знищувалося ворогом протягом кількох місяців. Тому така картина там – неприємна, але не дивна. А от у Хмельницькому, який в глибокому тилу і не має таких катастрофічних проблем з каналізацією, виникають питання щодо адекватності людей, які мешкають у багатоповерхівках з централізованим водопостачанням та централізованим водовідведенням. Складається враження, що людям, які заселяються в багатоповерхівки, потрібно влаштовувати екзамен на вміння користуватися комунальними послугами.

Але повернемося до Хмельницького та будинку на проспекті Миру. Ось що написали у відповідь в Управляючій муніципальній компанії “Озерна” щодо проблеми, про яку повідомила хмельничанка.

Через неналежне використання співвласниками будинку трубопроводів каналізації відбувається забиття ганчір’ям, вологими серветками та іноді пластиковими пляшками каналізаційного колодязя. Це в свою чергу призводить до повернення нечистот у підвальне приміщення. Працівниками УМК “Озерна” усунено забій внутрішньої каналізаційної мережі в підвальному приміщенні 4 під’їзду прс. Миру, 67. Прохання до усіх співвласників багатоквартирного будинку використовувати каналізаційну мережу за призначенням.

Авторка звернення засумнівалася, що таке можливо:

А практично можливо в трубопровід каналізації в квартирі запихнути пляшку чи ганчір’я? Діаметр стічної труби в квартири дозволить? В вересні я зверталась з цією проблемою в УМК “Озерна”, але вона не була настільки масштабна. Протікає труба постійно.

Проте, як зазначають в УМК “Озерна”, хмельничани таки можуть зробити неможливе:

Прикро, але такі випадки трапляються дуже часто. 

Хмельничани додають:

Ганчір‘я, памперси, труселя, шкарпетки – все запихують

Фото ніби з гри S.T.A.L.K.E.R.

Що витягають із забитих каналізацій комунальники у Хмельницькому, читайте у матеріалі Білизна, посуд, сувеніри: хмельницькі комунальники розповіли про “каналізаційні” знахідки

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook