Новини
Освіта

У Хмельницькій громаді попередньо визначилися з зимовими канікулами для школярів

У двох школах Хмельницької громади з 1 грудня діти вже на канікулах, оскільки навчалися за шестиденною програмою. Цьогоріч усі навчальні заклади ухвалюють рішення про початок канікул самостійно. Керуються, в першу чергу, міркуваннями безпеки.

Традиційно ми йшли на канікули в останній тиждень грудня. І деякі заклади так і планують вчинити. Стосовно другого семестру – зараз важко щось прогнозувати. Плануємо, що другий семестр в більшості закладів розпочнеться з 9 січня, але, знову ж таки, це буде залежати від безпекової ситуації. Якщо заклади в другому семестрі теж будуть вибирати шестиденний робочий тиждень, відповідно, в січні в них будуть довші канікули, щоб не було перенавантаження дітей, коли вони знову будуть навчатися шість днів на тиждень, – зазначає в.о. директора Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Ольга Кшановська.

Далі, зазначила посадовиця, орієнтуватимуться на безпекову ситуацію в громаді та обов’язково інформуватимуть батьків про прийняті рішення. Разом з тим, батьків учнів просять моніторити батьківські групи та чати, щоб отримувати достовірну інформацію.

Просимо батьків реагувати на це адекватно, тому що, якщо не буде можливості розпочати освітній процес з 9 січня, ми будемо продовжувати зимові канікули, видозмінювати весняні для того, щоб діти могли навчатися в теплу пору і в світловий день, – пояснила Ольга Кшановська.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook