Новини
Інфраструктура

Мешканцям Шепетівки пояснили, куди скаржитися на порушення графіків відключення світла

“В кого є світло?” – питання номер один практично у всіх соцмережах Хмельниччини. З нього починається ранок у багатьох, і ним же закінчується вечір так само у багатьох. Питання включення та відключення електроенергії наразі турбує багатьох мешканців області, особливо тих, хто практично не бачить світла у своїх помешканнях – хто годинами, хто днями. У деяких соцмережах вже почали попереджати, що всі теми, що стосуються світла, будуть блокуватися та підказали, куди можна звернутися, аби поскаржитися на недотримання графіків відключень.

Нагадаємо, від учорашнього вечора ситуація з електропостачанням на Хмельниччині – критична. Хоч область оминув ракетний обстріл (за що дякуємо нашим Збройним силам України, які якраз сьогодні відзначають своє свято), та проблеми з електропостачанням у Хмельниччини – такі ж як в інших областях.

У своєму вчорашньому вечірньому зверненні Президент України зазначив, що Хмельницька область – одна з тих, в якій відбулося найбільше відключень споживачів. На сьогодні в області доведений графік відключень на день в режимі 2 на 6, вночі світла обіцяють дати більше.

Наразі мешканці області дискутують не про відключення електропостачання, а про його несправедливість та нерівномірність. Аби не перетворювати соцмережі на поле битви, в одному з шепетівських пабліків попередили:

Шановні підписники, більше ваші пости про відсутність електропостачання публікувати не будемо. Вони викликають лише одні суперечки. Якщо у вас вимкнули світло не згідно графіком, будь ласка заповнюйте цю форму https://forms.gle/PpyFJALpuAgLLqLN6 Інформація буде аналізуватись Держенергонаглядом.

Також користуватися формою зворотного зв’язку на сайті порадили мешканцям області у “Хмельницькобленерго”. З її допомогою можна повідомити про порушення графіків відключень світла у ваших будинках.

Пам’ятайте, поки ви скаржитеся виключно в соцмережах – ваші скарги не розглядатимуть.

Про це повідомили також в одній із груп у соцмережах Красилова:

Звертаюсь до всіх, кому набридло сидіти по 9-10 годин підряд у темряві без тепла, світла і води без будь яких графіків: не пишіть свої обурення у групу, це немає сенсу. Крім таких самих ображених і розсерджених, ці дописи ніхто не читає. Принаймні, точно не читають ті, кому вони адресовані. Якщо ви хочете досягти якогось результату, то звертайтесь офіційно. Вже неодноразово тут писали номер, за яким потрібно телефонувати і залишати своє звернення. Телефонуйте на номер 1545 , натискайте 4 і дочекайтесь відповіді оператора. Коли відповість оператор, залишайте зареєстровану скаргу на неправомірний розподіл електроенергії. Ця скарга буде розглядатись і вам офіційно буде надіслана відповідь щодо вашої проблеми. Я телефонувала і оператор відповів, що таких скарг по Україні дуже багато і вони розглядатимуться на державному рівні із залученням СБУ. Тому, не зволікайте, телефонуйте і залишайте скарги. Чим більше скарг з міста, тим більше шансів на розгляд нашої проблеми. Нарікання на РЕМ у фейсбуці – справа марна і невдячна. Потрібно діяти офіційно, тоді буде результат.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook