Новини
Суспільство

Тварини-переселенці із Запоріжжя, які переїхали до Кам’янця, потерпають від холодів

Запорізький зоопарк, що через війну переїхав на Хмельниччину, просить допомоги у волонтерів та усіх, кому не байдужа доля тварин. Через постійні відключення електроенергії «на межі» опинилися екзотичні тварини, котрим для життя необхідне тепло. Завдяки місцевим мешканцям для зоопарку вдалося придбати генератор, однак фінанси на утримання звіринця – обмежені. Окрім постійних мешканців, з 24 лютого працівники зоопарку прихистили і декілька десятків покинутих чотирилапих. Їм також потрібна підтримка.

У релокованому з півдня України на Хмельниччину зоопарку наразі є рептилії, папуги, мавпи, єнот, врятовані кішки, яких залишили напризволяще. Усі вони вже пережили чимало в умовах війни. Тепер тварини у безпеці, проте попереду нові випробування – холодна зима. Без тепла їх життя під загрозою.

Спільними зусиллями для зоопарку вдалося придбати компактну електростанцію. Однак ресурсів для її роботи не вистачає.

6 жовтня в будинок навпроти зоопарку поцілила ракета. Тому ми прийняли рішення перевезти своїх тварин у безпечніше місце. Наразі зоопарк працює у Кам’янці-Подільському. Через відключення світла наш зоопарк знову опинився у скрутному становищі, адже якщо немає світла

6 жовтня в будинок навпроти зоопарку поцілила ракета. Тому ми прийняли рішення перевезти своїх тварин у безпечніше місце. Наразі зоопарк працює у Кам’янці-Подільському. Через відключення світла наш зоопарк знову опинився у скрутному становищі, адже якщо немає світла – немає тепла, яке життєво необхідне для екзотичних тварин, – розповідає власник зоопарку Едуард Парфентьєв.

Генератори, які вдалося придбати спільними зусиллями, потребують чимало пального. Тому опікуни тварин будуть вдячні за кожен літр бензину або донати, які би допомогли підтримати тварин у холодні місяці. Також тут будуть раді їжі для тварин або просто відвідувачам зоопарку, які відвідають його, придбавши квитки.

Відвідати зоопарк у Кам’янці можна щодня з 10 ранку до 8 вечора. Реквізити для переказу коштів – у відео каналу Перший Подільський.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook