Новини
Суспільство

Хмельниччина продовжує приймати мешканців незламного Херсону (ФОТО)

Щодня на залізничному вокзалі у Хмельницькому рятувальники зустрічають потяги з півдня, в яких прибувають в наш край мешканці звільненого Херсона та області. Хмельниччина дає прихисток людям, які наразі не зможуть пережити зими в місті, яке вистояло ворожому опору, але не може поки що забезпечити прийнятні умови для проживання його мешканцям.

Дорослі, діти, літні люди, люди, які самостійно не можуть пересуватися, тварини – всі вони прибувають на Хмельниччину в пошуках прихистку, який обіцяє їм тут влада. Завдання рятувальників – не лише зустріти та допомогти донести речі до автобусів, які повезуть людей далі розселятися по території області, а й морально підтримати тих, хто пережив страшне. Тому завжди в команді тих, хто зустрічає, є психологи-надзвичайники, готові вислухати та розрадити кожного.

Попри війну, люди залишаються з високим моральним духом, та вірять в те, що вже зовсім скоро настане Перемога, – зазначають у ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Як зустрічали потяги з Херсону 6 та 7 грудня – дивіться у фото надзвичайників.

Нагадаємо, на Хмельниччині, за словами влади Хмельницької області, переселенці з Херсонщини можуть отримати грошову допомогу, безкоштовне житло та підтримку з оформленням документів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook