Новини
Інфраструктура

Міський голова Кам’янця клопотатиме про зміну графіків відключень світла

Загальне незадоволення мешканців Хмельниччини тим, як складені графіки відключень світла та як їх дотримуються, потихеньку робить свою справу. Принаймні, очільники деяких громад в області починають потроху рухатися назустріч людям та проявляють бодай якусь зацікавленість у тому, аби цим людям хоч трохи полегшити життя. Зокрема, міський голова Кам’янця-Подільського завтра, 9 грудня, в обласному центрі планує обговорити зміну графіків відключення електропостачання.

Про ситуацію, в якій опинилися Кам’янець-Подільська громада (насправді, не лише вона) Михайло Посітко написав у соцмережах. Сьогодні, 8 грудня, відбулася спільна нарада міського голови, очільника РВА, заступника голови РДА, керівників та інженерів комунальних підприємств, які відповідають в місті за тепло, ліфти, енергетику.

Вкотре наголосили на тому, що механізм відключень електроенергії для побутових споживачів має бути максимально прозорим. Те, що сьогодні в нашій громаді діє система відключень за графіком «2Х6», коли дві години є світло, а 6 – немає, вкрай важко для людей. Доведені обсяги на громаду не забезпечують й мінімальних потреб, – написав Михайло Посітко.

Складною ситуація є також в селах, в яких люди залишають без світла протягом доби.

Вважаю, що має бути чітко дотриманий принцип справедливості при таких відключеннях. Оскільки Хмельницьке ПАТ «Обленерго» не знаходиться у підпорядкуванні моїх повноважень, завтра клопотатиму про зміну графіків у Хмельницькому,проінформував міський голова.

Судячи з коментарів на сторінці міського голови Старокостянтинова Миколи Мельничука, там сьогодні також було гаряче через світло. Про те, що люди зібралися говорити з владою про відключення електроенергії, повідомляли наші читачі. Однак інформацію, яка б це підтверджувала, не оприлюднювали. Разом з тим, у коментарях під дописом міського голови, де він вкотре роз’яснює хто, чому і навіщо відключає електроенергію, люди пишуть таке:

І це ж ви сьогодні тікали від людей замість того щоб хоч щось сказати, тільки верещали що ви у ВІДПУСТЦІ!!!!

І звичайно комусь повезло більше і їхню лінію після 10 жовтня підключили до госпіталя щоб у них і було світло!!! І це не заздрість !!! Люди сьогодні прийшли за справедливість !!!!

“гарна пiсня,…виконавець вiдомий…”,результат вiд зустрiчi не вразив

Дотримання графіків відключень – окрема тема. Навіть тих двох годин через шість, обіцяних енергетиками, багато хто не отримує повністю ні вдень, ні вночі. Що думають про це мешканці області – дивіться в опитуванні, яке проводять у соцмережах.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook