Новини
Інфраструктура

У Кам’янці намагаються впорядкувати температурний режим у закладах освіти

У Кам’янці-Подільському, як і в інших містах Хмельниччини, через обстріли енергетичної інфраструктури України, є питання та проблеми з опаленням приміщень навчальних закладів. Найбільше від відсутності тепла потерпають наймолодші – вихованці дитячих садочків. У Кам’янці цю проблему намагаються розв’язати.

Як повідомив міський голова Кам’янця-Подільського, питання з опалення перебуває у нього на постійному контролі. Щодня йому про це звітує керівник управління освіти. Температуру повітря у кожному дитсадку та школі моніторять. Проблеми, які можна вирішити оперативно, вирішують, проте є й такі, що потребують більше часу та технічних можливостей на те, аби їх ліквідувати.

Вже вирішуємо питання тепла в ліцеї №7, 14, ДНЗ №8, 21, 30). Є перелік тих, де потрібні потужні генератори (і ми включаємо їх у список потреб), а є такі заклади, проблеми яких треба вирішувати на рівні ОВА, – повідомив міський голова Михайло Посітко.

Пізніше у пресслужбі міської ради повідомили про те, що вже вдалося реалізувати задля забезпечення навчальних закладів теплом. Наразі ліцей №1 все ще перебуває на дистанційному навчанні, оскільки класи не встигають прогріватися під час коротких включень електроенергії. Питання з генератором для цього навчального закладу вирішується.

Ліцей №7 та дитсадок №8 вже з опаленням. Налагоджено температурний режим в ДНЗ №21. Завершуються теплові роботи в ДНЗ №18.

Також у владі подякували кухарям освітніх закладів, які попри складну ситуацію зі світлом, забезпечують дітей харчуванням.

Нагадаємо, сьогодні на Хмельниччині тривають жорсткі обмеження з електропостачанням. У Хмельницькобленерго стверджують, що причиною тому є погіршення погодних умов та збільшення навантаження на електромережу.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook