Новини
Інфраструктура

Аварійні відключення споживачів додатково запроваджують на Хмельниччині

Як повідомили у Хмельницькобленерго, вказівка на застосування аварійних відключень надійшла від Укренерго. У головного розподільника електроенергії не називають ні ліміти, доведені до регіонів, ні причини, що призводять до все більш жорстких обмежень споживачів в електроенергії. Ситуація критична по всіх регіонах.

У Хмельницькобленерго попередили, що в такій ситуації спрогнозувати час відновлення електропостачання та попередити завчасно про його зникнення неможливо. Отож навіть обіцяних трьох годин сьогодні до кінця доби мешканці Хмельниччини можуть не отримати.

аварійні відключення 9 грудня

Коментарі на сторінці Хмельницькобленерго традиційно закриті. Єдиний спосіб висловитися (поки що) в мешканців всіх регіонів є на сторінці НЕК Укренерго. Проблеми однакові у всіх областях – обсяги доведеної потужності падають з кожним днем, причину ніхто не називає.

Тому люди пишуть таке:

От навіщо оголошувати про кілька днів, потім ще 2-3 дні, вже і на вихідних ви “не можете”. Ви одразу знали, що не зможете, навіщо годувати людей марними надіями?

Навіщо обманювати людей?! Одні без світла по 12-15 годин..А у других горить цілий день або максимум 1-2год немає… То це критична ситуація не для всіх?! А вибірково! Коли це вже скінчиться?!

Укренерго, поясніть, будь ласка, причини щоденного зменшення лімітів для областей, зокрема Рівненської. Потужності, виділені на область на сьогодні, були зменшені у порівнянні з попередніми днями. А згідно інформації Рівнеобленерго за розпорядженням Укренерго годину назад їх ще урізали. Якщо ситуація контрольована і щось вдається стабілізовувати, то яка об’єктивна причина щоденного зменшення лімітів і збільшення тривалості знеструмлень, починаючи з 06.12

НЕК “Укренерго” – NPC Ukrenergo маємо від вас наступну інфомацію: Энергоблоки АЕС зупинялися через надмірну генерацію. Зараз поступово знов запускаються. Інфраструктура в західних областях працює. То чому тоді ті області, де повно біженців і вони ще прибувають, кожного дня отримують все меньше і меньше електрики? Закарпатська, Чернівецька майже постійно без світла.

Незважаючи на ремонтні роботи, і потепління, ліміти для областей щодня зменшуються, навіть у тих регіонах де немає значних проблем з інфраструктурою. У ітозі замість стабілізації ситуації за 2-3 дні як обіцяло Укренерго, маємо значне її погіршення з невідомих причин. Вам варто переглянути вашу інформаційну політику, і перестати брехати людям, називайте точні терміни відновлення хоча б графіків у регіонах. Ми готові терпіти, економити, допомогати енергетикам, але у відповідь хотілося б чути реальні терміни відновлення, а не чергові брехливі обіцянки.

Їм варто чесно сказати, куди дівається енергія, думаю, більшість людей про це уже здогадуються! І якщо на початку цих відключень, ми ще ладні були терпіти, то тепер це може обернутися черговим скандалом, на жаль, і не тільки на внутрішньому рівні!

чому вже вкотре Укренерго надає хибні оцінки термінів відновлення електропостачання, не думаючи про те що це підриває імідж і довіру до організації, відповідно і до влади. Ми розуміємо усі наявні проблеми у енергосистемі, тому я не розумію чому б не сказати що орієнтовний час нормалізації – тиждень, а не брехати раз за разом про 2-3 дні.

З кожним днем ситуація з постачанням електроенергії погіршується, не дивлячись на цілодобові ремонти та значне потепління, таке враження що ви разом з ДТЕК навмисно розхитуєте ситуацію в країні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook