Новини
Інфраструктура

Хмельниччина отримала додаткові ліміти на споживання електроенергії

Надію на те, що мешканці Хмельниччини надалі матимуть більше світла подав начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій. Завдяки новим лімітам без електроенергії залишатиметься одночасно менше споживачів, ніж раніше.

Як повідомив очільник області у своєму телеграм-каналі, додатковий ліміт споживання електроенергії від Укренерго Хмельницька область отримала відсьогодні. За словами Сергія Гамалія, це дозволить застосовувати відключення одночасно лише для двох черг, замість трьох, як це було кілька днів поспіль. І є надія, що без електроенергії одночасно залишатиметься лише половина мешканців області, а не дві третини, як це було раніше. І що цієї електроенергії буде більше, ніж три години на день.

Днями начальник Хмельницької ОВА своїм наказом ввів в дію рішення ради оборони області щодо економії споживання електричної енергії до початку наступного року. Як і у попередніх аналогічних документах, у цьому рекомендовано обмежувати споживання електроенергії, роботу електротранспорту, не освітлювати рекламні щити, вивіски, сітілайти, фасади будинків тощо. Обмеження запроваджені до 9 січня 2023 року.

Разом з тим ситуація в енергосистемі залишається складно. Внаслідок нічного обстрілу енергетичної інфраструктури Одещини було пошкоджено частину магістральних високовольтних мереж та обладнання, в результаті чого було знеструмлено споживачів Одеси та області, – повідомили в Укренерго.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook