Новини
Інфраструктура

Новий графік відключень світла на Хмельниччині оприлюднили енергетики

За інформацією енергетиків, планується, що протягом тижня, з 12 по 18 грудня, діятиме схема “4х4” (чотири години зі світлом, чотири – без). Проте, як і раніше, можливі додаткові відключення на дві години, тож, якщо споживачі будуть неекономно використовувати електроенергію, 4 години без світла можуть перетворитися на 6.

Графік відключень на Хмельниччині змінюється щотижня, аби рівномірно розподіляти електроенергію між споживачами протягом доби і так, аби люди не залишалися без світла постійно в один і той самий час.

Завдяки тому, що графік доведений завчасно, мешканці області зможуть правильно спланувати початок тижня. У “Хмельницькобленерго” попереджають – графік “4 на 4” діятиме за умови, якщо будуть відсутні технологічні порушення в роботі енергосистеми. Якщо ж в “Укренерго” зменшать дозволену потужність на область – графік може коригуватися.

Йдучи назустріч проханням споживачів, у товаристві зробили більш зрозумілий графік відключень.

Наразі все залежить від споживачів, наголошують у “Хмельницькобленерго”. Ощадливе використання електроенергії дозволить відключати світло за планом і не застосовувати додаткові та аварійні відключення.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook