Новини
Дозвілля

У громадах Шепетівщини визначилися, де і які новорічні ялинки встановлюватимуть

Питання новорічних ялинок у містах України досі остаточно не закрите. Якщо раніше в цей час уже активно відбувалися новорічно-різдвяні ярмарки, а на головних площах (або інших локаціях) сяяли вогнями та виблискували іграшками новорічні дерева, то цього року через війну рішення про їх встановлення на місцевих рівнях все ще приймають. На Хмельниччині для цього вивчають суспільну думку або ж приймають рішення у владі самостійно. Визначилися, де будуть новорічні дерева та як вони виглядатимуть у двох містах Шепетівського району.

Зокрема, у Шепетівці новорічне дерево таки буде. Не на звичному місці – на площі Шевченка – адже, за словами міського голови Віталія Бузиля, ця локація нагадує про надто багато сумних подій. Ялинку прикрасять у Парку культури та відпочинку. Святкових заходів у громаді не планують, кошти спрямують на підтримку українських військових. Також запрацює гостина Святого Миколая. Його резиденція розташується у Будинку культури.

Визначилися з місцем розташування новорічної ялинки також у Славуті. У місті планують прикрасити дерево, що росте біля центральної площі міста. Іграшки для Ялинки Незламності (так її назвали у місті) виготовляли дорослі та малі славутчани.

Прикрашати ялинку також планують гуртом. Для цього всіх охочих запрошують прийти 16 грудня, о 13.00, на центральну площу та долучитися до створення новорічного настрою.

Не дозволимо ворогу забрати у наших дітей віру у новорічні дива!наголошують у міськвиконкомі Славути.

Новорічну ялинку з патріотичними іграшками планують встановити також у Нетішині – локацію обрали на проспекті Героїв. А в Хмельницькому все ще думають, ставити чи ні. А поки влада думає, хмельничани вже жартома підбирають місце для новорічного дерева. До прикладу, ось таке.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook