Новини
Культура

Благодійний творчий марафон на підтримку армії провели у Хмельницькому (ФОТО)

У вихідні в стінах Хмельницького обласного художнього музею відбувся благодійний марафон-ярмарок на підтримку наших воїнів. З ініціативою зібрати адресну допомогу виступили вихователі хмельницького закладу дошкільної освіти №7 “Козачок”. Проходив захід в рамках Всеукраїнського Марафону добрих справ.

Виставку-продаж сувенірної продукції, за словами організаторки заходу – виховательки-методистки закладу Олени Міхалець – вирішили організувати, щоб допомогти колезі, який з перших днів повномасштабного вторгнення рф до України перебуває на фронті:

Сьогодні завдяки старанням наших колег ми можемо допомогти разом Віктору Богнену – сміливцю, який зберігає наш спокій й свободу на передовій. Вдячна, як працівникам садочку, за сумлінну працю над творчими поробками й адміністрації художнього музею за площу за реалізації потрібної волонтерської справи.

Експонатами ярмарку стали авторські твори працівниць дитячого закладу: кухлики, футболки, екоторбини,  кухонне начиння, текстильні вироби, вишивка, картини, листівки, елементи для садового дизайну.

Кожна поробка була прикрашена малюнком-присвятою творчості культової  й всесвітньовідомої української мисткині Марії Примаченко, з серії «Диво-звірі».

Працівники музею подарували гостям і учасникам заходу учасницьку екскурсію.

Хмельницький обласний художній музей завжди радо вітає у своїх стінах подібні ініціативи, які через культуру і мистецтво наближають нашу перемогу. Ми, своєю чергою, ділимось з друзями кращим, що маємо – знаннями про українську культуру й наше унікальне мистецтво!» – розповіла науковиця ХОХМ Ольга Нікітіна.

Також до відкриття збору музично-танцювальним супроводом долучились педагоги закладу.  Варто зазначити, що організаторки заходу, надихнувшись нещодавнім візитом до нашого міста відомого українського графіка Нікіти Тітова, розмістили в експозиції ярмарку його вислови, що вже стали гаслами перемоги.  

Всього під час заходу вдалося зібрати 5 190 гривень, за які буде придбано два професійні тактичні біноклі з високоточною оптикою.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook