Новини
Бізнес

Стоматологія на Хмельниччині здорожчала на одну десяту за місяць

Інфляція на Поділлі в листопаді становила 0,6%. Це найнижчий показник цьогоріч, причому деякі товари протягом місяця навіть подешевшали, нехай і незначно. Скажімо, алкоголь знизився в ціні на 0,1%.

Протягом листопада ціни на продукти харчування та безалкогольні напої на Поділлі зросли на 0,5%. Найбільше подорожчали яйця – на шістнадцять відсотків. Дещо підвищились ціни на молоко, сметану, кисломолочну продукцію, масло, рис, маргарин, хліб, сири.

Водночас за місяць на 10,2% знизились ціни на фрукти, на 1,0–0,3% – на цукор, макаронні вироби, свинину, яловичину, продукти переробки зернових.

В листопаді одяг та взуття подорожчали на 0,3%. Причому взуття подорожчало на 1,3%; а ціни на одяг знизились на 0,6%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,3% зумовлено подорожчанням оренди житла на 1,6%. Ціни на транспорт незначно зросли передусім за рахунок зростання вартості на 1,6% палива та мастил.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 1,9% спричинено подорожчанням амбулаторних послуг на 4,1%. Зауважимо, що, мабуть, бідують на Поділлі дантисти, бо стоматологічні послуги додали в ціні відразу 9,9% лише за місяць. З інших товарів та послуг на 1,4–0,6% подорожчали товари та послуги з особистого догляду, послуги ресторанів та готелів, предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла, у сфері відпочинку та культури, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Читайте також: За гроші мікрогранту лікарка у Хмельницькому розвиває власний бізнес

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook