Новини
Суспільство

На Хмельниччину привезли дітей з Харкова

Понад два тижні на Хмельниччину щодня прибувають потяги з мешканцями деокупованого Херсону та області, аби дати прихисток людям, яких ворог позбавив можливості зимувати у рідних домівках. Також учора до Хмельницького приїхали діти з Харкова, який зазнає щоденних ворожих обстрілів протягом усіх 9 місяців війни. На Хмельниччині діти проходитимуть реабілітацію в одному з оздоровчих закладів області.

Як повідомив нещодавно начальник Хмельницької обласної військової адміністрації, на територію області вже евакуювали понад 1200 мешканців Херсонської області. З них понад 800 осіб знайшли тут тимчасовий прихисток.

Рятувальники розповідають: щодня на залізничному вокзалі зустрічають потяг з евакуйованими українцями. Останнім часом це переважно мешканці Херсонщини. Людям допомагають як фізично, так і психологічно – під час кожного прибуття потяга в команді надзвичайників обов’язково працюють фахівці-психологи.

Також учора до Хмельницького прибув потяг з Харкова. Він привіз дітей, які проходитимуть реабілітацію в одному з оздоровчих закладів Кам’янець-Подільського району.

Війна змушує жити по новому! Але ми вистоїмо і обов’язково одного ранку кожен почує довгоочікуване: «ПЕРЕМОГА», – кажуть у ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

У міській раді Кам’янця-Подільського повідомили, що в місті прийматимуть дітей з Дергачівської та Малинівської громад Харківської області.

У нашому місті вони проходитимуть психологічну реабілітацію в рамках проєкту “Дітям війни”. Проєкт реалізує БФ “SOS: Штаб громадянської оборони” у співпраці з міською та районною владою, громадськими і волонтерськими організаціями, – йдеться у повідомленні пресслужби.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook