Новини
Дозвілля

Ялинки на Хмельниччині подорожчали

На 10 відсотків зросла вартість цьогорічних ялинок, про це розповіла керівниця пресслужби Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Ольга Ржепянська. Підприємство реалізовуватиме їх менше ніж торік. Купити дерева можна на територіях лісгоспів та ринках, або самому вибрати на місці посадки.

1 600 ялинок вирощують у Чорноострівському лісництві для продажу, розповідає лісничий Олександр Доценко. Цього року планують зрубати лише частину дерев. Ялинка на продаж зазвичай росте 4 роки.

Після вирубки на ялинку прикріплюють бирку. Вона свідчить, що дерево зрубали не браконьєри. Додатково переконатися у «легальності» ялинки можна через спеціальну програму. Вона доступна у мобільному додатку або на сайті «Ялинкаінфо».

Вартість ялинок цього року на Хмельниччині зросла на 10 відсотків. Для продажу у цьому лісництві планують зрізати 11 тисяч дерев. Це на 8 тисяч менше, ніж минулого року.

Найдешевша ялинка (з податком) коштуватиме 75 гривень за 1 метр. Найвища – 180 гривень.

Купувати ялинки цього року можна на територіях офісів лісгоспів, лісництв, а також на ринках та ярмарках. Власне, якщо комусь заманеться, можна у лісгоспі навіть вирубати ялинку самостійно. Потому на неї вчеплять бирку, отримають гроші та передадуть новорічне дерево новим власникам. До слова, ялинка, придбана у лісництві, коштуватиме дешевше. Щоправда, аби доїхати до плантації з ялинками, доведеться витратитися на транспорт.

новорічні ялинки

У лісівників кажуть: щоб дерева не втрачали свіжість, їх продаватимуть за тиждень до Нового року. Придбати можна також ялинку у горщику – хороший варіант для тих, хто мешкає у приватних будинках, адже таку ялинку можна потім посадити на обійсті. Хоча… Якщо вірите у народні прикмети, краще цього не робити, а повернути ялинку до лісу.

Перелік адрес, за якими на Хмельниччині можна купити ялинку цього року – у посиланні.

Детальніше – у сюжеті каналу Суспільне Хмельницький

Читайте також: “Ялинку мрії” пропонують придбати лісівники мешканцям Хмельниччини

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook