Новини
Офіційно

На безоплатне харчування дітей у Хмельницькій громаді планують виділити 134 мільйони гривень

Проєкт бюджету 2023 розглянули на позачерговому засіданні виконкому. До 25 грудня його мають затвердити на сесії депутати Хмельницької міської ради. Понад 50% видатків спрямують на освіту. Пріоритетною у бюджеті на наступний рік залишається підтримка ЗСУ.

Крім того, фактично усі галузі в рівній кількості і пропорційно забезпечені в основному тими потребами, на які подавали заявки. З таким бюджетом, дасть Бог, ми зможемо забезпечити життєдіяльність міста в наступному році, – прокоментував проєкт головного фінансового документа громади міський голова Олександр Симчишин.

На підтримку військових частин у бюджеті заклали 20 мільйонів гривень, на програму «Заходи з національного спротиву та територіальної оборони» – 10 мільйонів гривень, на винагороду «Почесний громадянин» та допомогу на поховання – 23,3 мільйона гривень. Крім цього передбачено 10 мільйонів гривень на будівництво та облаштування укриттів у закладах освіти.

134 мільйони гривень в проєкті бюджету-2023 передбачають на безоплатне харчування дітей. Пільги наразі мають майже 80% учнів та дошкільнят.

З вересня вартість харчування у закладах освіти суттєво підняли. В дитсадках це – 49 гривень, у школах – 27 гривень, у спецшколах – 55 гривень, у спортивному ліцеї – 150 гривень на день.

На розгляд сесії винесуть пропозицію про надбавку до пенсії чотирьом колишнім політв’язням та репресованим. Понад 320 хмельничан у 2023 році матимуть від 50 до 100 відсотків пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Це – члени родин загиблих героїв, учасники бойових дій в Афганістані, чорнобильці, заслужені донори України.

Планують ухвалити на сесії й програму компенсації вартості генераторів – до 50% від їх вартості, в тому числі й тих, що були придбані в 2022 році.

Традиційно наприкінці року підтримали рішення про персональні стипендії для митців. Розмір стипендії становить 50% від мінімальної зарплати.

На сесійному засіданні також мають затвердити програму економічного і соціального розвитку громади на 2023 рік.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook