Новини
Офіційно

Мешканців Хмельниччини СБУ закликає дотримуватися інформаційної гігієни

Фільтрувати інформацію, не засмічувати голову фейками, протистояти інформаційним атакам ворога, уникати помилок у момент паніки – про все це необхідно пам’ятати в умовах війни та дотримуватися нескладних правил, аби не дати ворогу шансів зламати наш дух та патріотизм. В управлінні Служби безпеки України у Хмельницькій області вкотре нагадали про інформаційну гігієну та необхідність бути пильними.

Те, що ще рік тому здавалося диким та неможливим, наразі є нашою буденністю. Ракетні обстріли українських міст, нищення критичної інфраструктури, щоденні лякалки з інформаційних помийок росіян – все це робиться для того, аби змусити українців боятися, влаштовувати чвари поміж собою та не бути впевненими у завтрашньому дні. Щоправда, ворогу це погано вдається (так само як погано вдається досягати успіхів на полі бою), через те він лютує ще більше. І вдається до все нових і нових спроб.

Як зберегти ясний розум, не піддаватися на ворожі маніпуляції та тримати інформаційний фронт, тоді як ЗСУ тримають фронт на передовій, розповіли у Службі безпеки.

Як і раніше, варто користуватися лише перевіреними джерелами інформації, дивитися на дати публікацій, які зустрічаються здебільшого в соцмережах, обережно ставитися до матеріалу, який б’є по емоціях. А головне – ретельно зважувати та оцінювати отриману інформацію та факти, перші ніж поширювати їх далі.

Інформаційні ресурси, що поширюють антиукраїнський контент, контролюються та координуються російськими спецслужбами, а матеріали, які вони поширюють, є частиною психологічних та інформаційних атак ворога,нагадали в УСБУ у Хмельницькій області.

До речі, іноді ворожі фейки виглядають настільки недолуго, що стають предметом мемів та кпинів серед українців. Один з яскравих прикладів з минулого – поширена у російських ЗМІ інформація про нібито розбитий на День Незалежності України аеродром не де-небудь, а в Шепетівці.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook