Новини
Суспільство

На Хмельниччині закінчилися місця для поселення переселенців

Майже 300 днів, від самого початку повномасштабного вторгнення Хмельниччина зустрічала, давала прихисток (тимчасовий та постійний), підтримувала, проводжала внутрішньо переміщених осіб, які рятувалися від ворожих обстрілів та окупації. Проте наразі вільних місць для тривалого перебування ВПО в області не залишилося. Принаймні, про це повідомили в Офісі Президента.

Останніми тижнями на Хмельниччині найбільше організовано зустрічали переселенців з Херсону та області – регіону, життя в якому наразі становить небезпеку для людей з вразливих категорій через систематичні обстріли ворога та зруйновану інфраструктуру. Ще один потяг з Херсону надзвичайники області зустріли сьогодні.

Як зазначають у рятувальників, люди, виїжджаючи, беруть з собою найдорожче: тварин, документи, якесь майно, яке їм важливе.

На Хмельниччині херсонцям обіцяли безплатне житло, фінансову допомогу та підтримку речами першої потреби. Проте рано чи пізно місця для ВПО мали закінчитися, адже за 10 місяців війни область прийняла на тривале проживання майже 100 тисяч переселенців.

Про це йдеться в інфографіці, яку підготувала Контент-маркетингова агенція Top Lead. Станом на 9 грудня автори наводять такі дані:

  • Хмельницька область прийняла 94 тисячі ВПО та 41 релоковане підприємство
  • Зазнала 18 обстрілів
  • Мала 282 повітряні тривоги, які лунали загалом 12 днів 3 години 43 хвилини (станом на сьогодні, 21 грудня, – 285 повітряних тривог, які лунали загалом 12 днів 10 годин 19 хвилин)

Наразі, як повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, Хмельниччина – в переліку областей, де відсутні вільні місця для тривалого перебування ВПО. Тож тим, хто продовжує евакуюватися з гарячих та погано пристосованих для зимівлі регіонів, доведеться шукати місця на Закарпатті, Житомирщині, Одещині та на Волині.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook