Новини
Суспільство

Благодійний ярмарок провели у художній школі Хмельницького

Протягом тижня у виставковій залі Хмельницької художньої школи тривала благодійна виставка-ярмарок на користь ЗСУ. Ярмарок організували за сприяння волонтерської групи «Хмельницький. Армія SOS» обласного фонду «Добриня центр».

Всі речі, які представили на виставці, дорослі та юні митці – «hand made», тобто зроблені власноруч.

Тут не було речей фабричного серійного виробництва, хіба що розписані предмети військового спрямування: каски-шоломи (але такі, як вони є, вже не використовуються нашими воїнами), фляги-баклаги (їх просто позичили для ярмарку) і гільзи відпрацьованих патронів, – розповіла мистецтвознавиця, методистка Хмельницької художньої школи Людмила Рожко-Павленко.

Завдяки орнаментам в стилі петриківського розпису та мотивів творів народної майстрині Марії Приймаченко ці речі стали яскравими й привабливими і можуть слугувати гарними сувенірами.

Поробки для ярмарку готували учні всіх класів Хмельницької художньої школи: листівки, браслети, ляльки-мотанки, розмальовані візерунками ялинкові кульки, обереги. Готовими роботами прикрасили ялинку, і будь-яку прикрасу з неї можна було придбати за невеличкі кошти.

Виставили на ярмарок свої роботи також викладачі художньої школи. Крім робіт цього, можна було придбати патріотично декоровані футболки, торби для шопінгу, плетені рукавички, в’язані головні убори, вишиті серветки. Хмельницькі майстрині надали на ярмарок вишиті бісером ікони, а також панно.

Загалом на ярмарку було чимало цікавих робіт. І хоч тривав він не довго, проте “мистецького краму” вдалося реалізувати на понад 8 тисяч гривень.

Гроші невеликі, але вони додадуться до інших волонтерських коштів і на них будуть придбані утеплені берці, термо-білизна для наших захисників тощо. І наостанок: хто не встиг придбати для себе необхідну річ або сувенір чи подарунок для друга, ярмарок продовжить свою роботу після зимових свят,зазначила Людмила Рожко-Павленко.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook