Новини
Суспільство

Три ялинки у Хмельницькому прикрасили іграшками, виготовленими дітьми-переселенцями (ФОТО)

Діти з-поміж внутрішньо переміщених осіб, які проживають у Хмельницькому, придумали та виготовили новорічні іграшки, які передали у геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці, обласну дитячу лікарню та обласну наукову бібліотеку. Таку ініціативу вдалося реалізуватися в рамках проєкту психосоціальної підтримки (ПСП) Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ).

Ініціатива, яку реалізували днями одразу на трьох локаціях, походила від молодших учасників цього проєкту. Діти з-поміж ВПО, які наразі мешкають у Хмельницькому та сумують за своїми бабусями та дідусями, які не змогли виїхати разом з ними, вирішили зробити подарунки для студентів Університету третього віку, які також є підопічними проєкту ПСП.

Спочатку діти виготовили власноруч квіти – з нагоди Дня людей похилого віку, а потім вирішили продовжити традицію та змайструвати іграшки для прикрашання новорічної ялинки у приміщенні Університету, – розповіла асистентка регіонального координатора проєкту ПСП Хмельницької обласної організації ТЧХУ Тетяна Цимбарецька.  

Проте іграшок виявилося так багато, що їх вдалося використати аж на трьох локаціях – в Університеті третього віку, у Хмельницькій обласній дитячій лікарні та у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці.

Передавали новорічні прикраси волонтери Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Вони ж допомагали прикрашати новорічні дерева на усіх трьох локаціях.

Прикрашаємо віночок-ялиночку цими іграшками, щоб діти раділи. Всередині деяких є навіть цукерки – якщо лікарі дозволять, діти зможуть ними поласувати. Крім того, наші волонтери проведуть з дітьми творче заняття, під час якого вони зможуть власноруч виготовити новорічні маски, – додала Тетяна Цимбарецька.

Вінок-гірлянду спільними зусиллями волонтерів та маленьких та юних пацієнтів створювали у хірургічному відділенні Хмельницької обласної дитячої лікарні.

Як зазначила директорка КНП «Хмельницька обласна дитяча лікарня» Лілія Брухнова, це був перший досвід співпраці з Товариством Червоного Хреста України.

Волонтери сьогодні прийшли до нас з розмальовками, з витинанками. І результатом нашого заходу став чудовий новорічний оберіг для того, щоб діти, які у нас перебувають на лікуванні, були здорові і якнайшвидше виписалися, – прокоментувала керівниця медичного закладу.

А так прикрашали ялинку дитячими іграшками у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook