Новини
Офіційно

У бюджеті Хмельницького-2023 не передбачили коштів на капітальні ремонти

Бюджет Хмельницької громади на 2023 рік депутати затвердили на позачерговій сесії міської ради вчора, 21 грудня. Наступного року у скарбницю запланували покласти 4 мільярди 78 мільйонів гривень.

Про ключові видатки з бюджету, на яких варто акцентувати, розповів по завершенні засідання Хмельницький міський голова Олександр Симчишин:

Видатки, які ми називаємо «Обороноздатність» – це підтримка наших військових, шефська допомога для військових частин, які базуються у місті Хмельницькому. Це програма національного опору, яка пов’язана з обороноздатністю, а також частина соціальних програм, спрямованих на підтримку сімей загиблих. Загалом в базовому бюджеті ми заклали 63,5 мільйона гривень.

Крім цього:

  • 71 мільйон гривень передбачили на заходи з енергоефективності.
  • 36 мільйонів гривень заклали на реконструкцію мереж каналізаційно-насосних станцій, колекторів, а також «Хмельницькводоканалу» та «Теплокомуненерго». Загальна сума становить 107 мільйонів гривень.
  • 10 мільйонів гривень передбачили на будівництво укриттів там, де їх немає.

Цього року через війну у Хмельницькому скасували практично всі капітальні ремонти в інфраструктурі. Не планують їх проводити і наступного року.

Найменше коштів передбачено на Департамент інфраструктури, на житлово-комунальне господарство в частині капітальних видатків. В цьому році ми не робили капітальних ремонтів. Попередньо не плануємо їх робити і в наступному році. Намагаємося обійтися поточними ремонтами, ліквідацією аварій,зазначив міський голова.

Крім того, частину коштів, які могли б піти на фінансування життєдіяльності міста, вилучатиме держава. За словами міського голови, з бюджету Хмельницької громади наступного року на потреби неспроможних громад заберуть 328 мільйонів гривень реверсної дотації.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook