Новини
Кримінал

На гачок “курортних” шахраїв потрапив хмельничанин

Шахрайській схемі зі здачею в оренду житла на зимових курортах України – вже кілька років. Раніше, коли вибір зимового відпочинку був набагато більшим, на гачок аферистів піймалося чимало людей, зокрема, й мешканців Хмельниччини. Цього року, коли можливість мандрівок за кордон через війну обмежена, шахраї не припиняють своїх спроб заробити на довірливих та необачних людях, а охочі відпочити дешевше продовжують потрапляти в їхні тенета.

Нагадаємо суть схеми: у соцмережах публікують оголошення про здачу в оренду помешкань на популярних курортах, як правило, за досить привабливі гроші, у потенційних орендарів просять передоплату, а потім розчиняються у просторі. Так діють шахраї.

Попри неодноразові попередження від правоохоронців, люди продовжують бути необачними та перераховують чималі суми, які потім навряд чи зможуть повернути. Саме така історія сталася з хмельничанином, який налаштувався відпочити на новорічні свята у Буковелі.

В одній з популярних соцмереж чоловік побачив оголошення про оренду будинку, яке його зацікавило. Ціна була більш ніж привабливою. Вступивши в переписку з “орендодавцем”, чоловік зрештою перерахував йому понад 20 тисяч гривень. Саме у стільки мало б обійтися йому проживання протягом трьох днів в одному з найдорожчих гірськолижних курортів країни.

Звісно, після того, як гроші надійшли на рахунок, автора оголошення і слід прохолов. Його тепер шукатимуть правоохоронці, а хмельничанину доведеться знову збирати гроші та шукати нову локацію для відпочинку.

У правоохоронців вкотре нагадують нескладні правила, які допоможуть захистити гаманець та нервову систему від дій шахраїв. Отож:

Плануючи відпочинок, користуйтеся лише перевіреними ресурсами для пошуку та бронювання житла

  • Перевіряйте зазначену в оголошенні адресу за допомогою онлайн-карт та пошукових ресурсів, оскільки часто шахраї часто використовують чужі фото та вигадані локації
  • В жодному випадку не вносьте передоплату, особливо якщо у вас її наполегливо вимагають
  • Перевіряйте додані до оголошень фото за допомогою функції пошуку схожих зображень у Google.

Якщо шахраї використали чуже фото, ви зможете знайти достовірну інформацію про об’єкт, який вас зацікавив,зазначають у правоохоронців.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook