Новини
Суспільство

Помер колишній прокурор міста Хмельницького

Іван Гавчук пішов з життя сьогодні, 23 грудня, на 67 році життя. Прощання відбудеться у неділю, 25 грудня, у Кафедральному соборі Андрія Первозваного (вул. Козацька, 69) з 12:00 до 14:00.

Народившись у Казахстані (5 січня 1956 року), більшу частину свого життя Іван Гавчук прожив на Хмельниччині. І трудова кар’єра, яка почалася у 16 років, уся пов’язана з подільським краєм. Віддавши понад 20 років сфері юриспруденції, Іван Гавчук також встиг попрацювати на ниві державної служби.

Калькулятор тресту їдалень, поштар супроводу поштарів, в.о. начальника пересувного відділу зв’язку – таким був початок трудового шляху Івана Гавчука. Потім – служба в армії, далі – здобуття вищої освіти. Закінчивши у 1983 році Львівський національний університет ім. І. Франка за спеціальністю “правознавство”, наступні майже два десятки років свого життя він присвятив роботі в органах прокуратури. Почавши зі стажиста помічника прокурора у Славуті, дослужився до посади прокурора міста Хмельницького, яку обіймав протягом 5 років. Потому майже два роки був прокурором Красилівського району. Після цього зайнявся адвокатською діяльністю.

Знаний на Хмельниччині Іван Гавчук також як очільник Хмельницької обласної державної адміністрації: спочатку в статусі виконуючого обов’язки (9 листопада – 10 грудня 2007), а потім трохи більш як два роки (10 грудня 2007 — 18 березня 2010) – як голова ОДА. В той самий час, у січні 2009 року, отримав почесне звання “Заслужений юрист України”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook