Новини
Інфраструктура

Знайти адреси відключень світла мешканцям Хмельниччини стало простіше

Графіки відключення електроенергії на Хмельниччині застосовуються вже понад півтора місяця, відтоді, як після ворожих обстрілів енергосистема України частково була виведена з ладу. І продовжує нищитися під час чергових атак ракетами та дронами. Попри це, досі чимало мешканців області не можуть до кінця зрозуміти графіки відключень та з’ясувати, до якої черги відключення належать їхні будинки. Аби спростити життя споживачам, у “Хмельницькобленерго” розробили нову систему пошуку відключення за адресами.

Раніше інформація про належність до тієї або іншої черги була сформована у вигляді таблиць, в яких одна й та сама вулиця могла згадуватися від одного до 4 разів (за кількістю черг). З’ясовувати, до якої черги належить той або інший будинок доводилося експериментальним шляхом – стежити за відключеннями світла та звірятися з таблицею.

А знайти себе у переліку аварійно відключених вулиць та будинків було ще важче, адже ці списки складалися з сотень найменувань вулиць та номерів будинків. В умовах нестабільного зв’язку такий пошук перетворювався на справжнє випробування нервів.

Тепер шукати інформацію про відключення світла буде простіше. Для цього у “Хмельницькобленерго” впровадили на офіційному сайті спеціальну форму, заповнивши яку, можна дізнатися, чи є відключення за адресою, чи ні. Виглядає це так:

Чи стосується ця форма планових відключень, чи аварійних – будемо розбиратися, оскільки поки що система не дуже зрозуміла.

Разом з тим, варто зважати на те, що у разі аварійної ситуації та технологічних порушень в роботі електромереж, інформація про відключення буде відображатися після того, як енергетики визначать причину знеструмлення та очікуваний час відновлення розподілу електричної енергії, – зазначили у “Хмельницькобленерго”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook