Новини
Суспільство

Вивезли з-під обстрілів: у Хмельницький прибув ще один евакуаційний потяг з Херсону

Попри те, що на Хмельниччині, за інформацією Офісу Президента, не залишилося вільних місць для тривалого перебування ВПО, потяги з Херсону продовжують прибувати у Хмельницький. Іншого виходу немає, адже виїхати з міста, яке систематично та жорстоко обстрілює ворог, для багатьох херсонців єдиний шанс вижити. Особливо коли йдеться про літніх людей та дітей. Дехто сідає у потяг під звуки вибухів.

На вокзалі у Хмельницькому потяги з Херсону незмінно зустрічають рятувальники. У них – декілька місій: допомогти вийти з вагона, вислухати, розрадити, допомогти сісти в автобус, який повезе у місце прихистку.

Черговий евакуаційний потяг прибув у місто сьогодні, 25 грудня, у день Різдва.

Історії, які розповідають херсонці, різні, але разом з тим, – майже однакові:

“Коли ми сіли в потяг, ті нелюди вкотре почали обстріл Херсону”

“Мій рідний Херсон, моє місто щодня під обстрілами російських військ… Ось фото, бачите, це будинок моїх батьків, він вщент зруйнований російськими ракетами…”

Таких історій – тисячі і кожна з них – це біль та сльози.

рашисти, орки, загарбники, нелюди, терористи, мародери, гвалтівники – це далеко не весь список титулів, які після 24 лютого здобули росіяни, які прийшли на нашу землю. Український народ сильний, адже в наших венах кров відважних та волелюбних пращурів. Ми вистоїмо та збережемо своє! Слава Україні! Героям Слава!пишуть у рятувальників.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook