Новини
Надзвичайні події

Екстремала під вітрилом, який провалися під кригу, врятували у Хмельницькому

Попри неодноразові попередження та нагадування про небезпеку тонкої криги, мешканці Хмельниччини продовжують нехтувати власною безпекою та додають роботи рятувальникам. Одного такого екстремала, який вирішив покататися під вітрилом вкритим кригою Південним Бугом, рятували сьогодні у Хмельницькому.

Чоловік, очевидно, не читав прогнозів та не знав, що в області вже який день поспіль тримається плюсова температура, періодично дощить, а іноді навіть досить активно світить сонце. Не дивно було б, якби це був підліток або якийсь молодий відчайдух, але йдеться про 56-річного чоловіка, який мав би оцінювати ризики. Проте, бажання спробувати себе у сноукайтингу виявилося сильнішим. Отож на лижах та під вітрилом він вийшов на кригу Південного Бугу.

Сноукайтинг (snowkiting)зимовий вид спорту на відкритому повітрі, де люди використовують силу повітряного змія, щоб ковзати по снігу чи льоду.

Рятувальників на місце події викликали з пляжу підлітки, котрі побачили халепу, в яку потрапив “спортсмен”. Провалився під кригу чоловік на середині річки, і допомоги потребував негайно.

Аби витягнути потерпілого, надзвичайникам довелося скористатися надувним човном та рятувальним колом. Небезпечним було те, що чоловік був одягнений у лижний костюм, який, просочившись водою, тягнув його під воду. Тримався на воді чоловік завдяки вітрилу. Якби не діти та не оперативність рятувальників, все могло б закінчитися трагічно, повідомили у ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Фото з місця події оприлюднили у рятувальників:

та у соцмережах:

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook