Новини
Інфраструктура

У Кам’янці мешканці будинку позбавили сусідів тепла, втрутившись у систему опалення

Мало того, що українці потерпають від нестачі електроенергії через ворожі обстріли, так ще й деякі “хазяйновиті” особи додають проблем з теплом сусідам та завдають клопіт комунальникам. У Кам’янці-Подільському в одній з багатоповерхівок працівники комунального підприємства “Міськтепловоденергія” виявили одразу три факти втручання у роботу системи опалення, через що мешканці низки квартир потерпали від холоду у своїх помешканнях.

Як розповіли у комунальному підприємстві, на холодні батареї скаржилися мешканці квартир, розташованих на одному стояку дев’ятиповерхового будинку. У сусідів проблем із теплом не було.

Причину комунальники знайшли швидко. Як з’ясувалося, проблеми з опаленням мешканці будинку “наробили” своїми ж руками. На внутрішньобудинкових мережах працівники теплової інспекції виявили одразу три випадки самовільного втручання в роботу системи.

Мешканці декількох квартир переобладнали систему на власний розсуд. В одній стояки переварили, а батареї вивели аж на балкон. В інших – зробивши ремонт, звузили діаметри трубопроводів, що значно погіршило циркуляцію теплоносія. Усім трьом вручено приписи щодо невідкладного усунення виявлених порушень,повідомили у “Міськтепловоденергія”.

Та показали, як виглядають наслідки такого “хазяйнування”.

Охочих втрутитися в інженерні мережі багатоповерхівок вкотре закликають не робити цього, оскільки вони не пробачають таких експериментів. А страждатимуть від них не лише мережі, але й усі мешканці будинку.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook