Новини
Суспільство

Овочів на Хмельниччину завезли з-за кордону у 2,4 раза більше, ніж торік

Імпорт товарів на Поділля зріс за десять місяців на 10,1% у порівнянні з січнем-жовтнем минулого року до 550,1 мільйона доларів. Збільшення обсягів ввезення товарів після значного просідання, викликаного агресією, спостерігається все друге півріччя.

Значно на показники імпорту вплинуло стрімке – до чверті від загального обсягу ввезення – зростання закупівлі подільським бізнесом мінеральних продуктів: придбано на 140,5 мільйона.

Коли йде мова про мінеральні продукти передусім звісно, це стосується палива мінерального; нафти та продуктів її перегонки. Палива за кордоном придбано на суму 134,6 мільйона при зростанні в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 281,9% – у понад 3,8 раза. Частка палива в імпорті сягнула рекордних 24,5% від загального показника.

З іншого боку, закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них впала на одну п’яту. Імпортовано пластмас на 19,5% менше, загалом на суму 72 мільйони. Частка цієї групи імпорту знизилася до 13,1%.

Варто зазначити, що за окремими групами, що становлять суттєву частку в імпорті області, падіння ще більш відчутне. Скажімо, поставка машин, обладнання та механізмів; електротехнічного обладнання зменшилася на майже третину – на 29,3% до 84,5 мільйона, що склало 15,3% від загального обсягу.

Поділля також на одну шосту скоротило ввезення текстильних матеріалів та текстильних виробів. За десять місяців падіння становило 16,7% до 27,4 мільйона. Відповідно частка текстилю в загальних показниках склала лише п’ять відсотків.

Овочів закуплено на 21,6 мільйона; зростання – у 2,4 раза, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook